Vlaková doprava medzi Švajčiarskom a Talianskom sa výrazne obmedzí

NETKY.SK • 8 December 2020, 17:22 • 2 min
Vlaková doprava medzi Švajčiarskom a Talianskom sa výrazne obmedzí

ŽENEVA - Švajčiarsko sa rozhodlo pozastaviť takmer všetky vlaky medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

 

Švajčiarsky národný železničný dopravca výrazne obmedzil vlakovú dopravu medzi Švajčiarskom a Talianskom. Vlaková doprava medzi krajinami je takmer zastavená.  

Rozhodnutie padlo potom, ako si talianske úrady vyžiadali sprísnenie opatrení zavedených v súvislosti s ochorením COVID-19. 

 

Nové opatrenia 

 

Talianska vláda nariadila, aby vlakoví dopravcovia vykonávali kontroly teploty cestujúcich. Cestujúci sa zároveň musia preukázať negatívnym testom na koronavírus a mať pri sebe doklad od zamestnávateľa, ktorý ich oprávňuje na cestovanie. 

Stalo sa tak potom, ako sa situácia v Taliansku začala opäť zhoršovať.  

 

Zastavenie vlakovej prevádzky by mohlo zasiahnuť mnoho cezhraničných pracovníkov a to najmä v sektore zdravotnej starostlivosti, ktorí každý deň cestujú z Talianska do južného Švajčiarska. 
 

 

Krajiny a pandémia 

 

Od začiatku prepuknutia pandémie, zomrelo v Taliansku na ochorenie COVID-19 viac ako 60 000 ľudí . Celkovo krajina eviduje od februára 1 728 878 prípadov nákazy koronavírusom.

Za posledných 24 hodín talianske Ministerstvo zdravotníctva hlásilo 18 887 nových infekcií . 

 

Vo Švajčiarsku, sa od vypuknutia pandémie nakazilo koronavírusom 343 101 ľudí a 4832 osôb nákaze podľahlo. Za uplynulých 24 hodín hlásila krajina 4 262 nových prípadov.  

 

Od 14. decembra zavádza Švajčiarsko povinnú desaťdňovú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich zo Spojených štátov, Poľska, Portugalska, Srbska a niektorých regiónov Talianska a Rakúska. 

 

 

Čítajte tiež: Taliani začínajú od Nového roku s očkovaním proti koronavírusu, proces by mal trvať do jesene

 

 


 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies