Spojené štáty vyslali nad Kórejský polostrov bombardéry

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 11:56 • 2 min
Spojené štáty vyslali nad Kórejský polostrov bombardéry

SOUL - Spojené štáty vyslali nad Kórejský polostrov dva nadzvukové bombardéry. Išlo o demonštráciu sily po poslednom teste medzikontinentálnej balistickej rakety Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického vojenského letectva bombardéry B-1 eskortovali juhokórejské stíhačky pri nízkom prelete nad leteckou základňou pri Soule, než sa vrátili na ostrov Guam. Ako uviedlo letectvo USA, išlo o odpoveď na severokórejský raketový test. Spojené štáty často posielajú bombardéry nad rozdelený polostrov, keď sa napätie medzi oboma znepriatelenými Kóreami vystupňuje.

Severná Kórea uskutočnila v piatok svoj druhý test medzikontinentálnej balistickej rakety, ktorá dopadla do japonských vôd. Severokórejský vodca Kim Čong-un vyhlásil, že test predstavuje veľké varovanie pre USA. Podľa najnovších odhadov by raketa mohla doletieť až do amerického Los Angeles alebo Chicaga.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies