Spojené štáty sľúbili, že urobia všetko pre zastavenie "Nord Stream-2"

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Spojené štáty sľúbili, že urobia všetko pre zastavenie "Nord Stream-2"

MOSKVA - Minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo počas diskusie o rozpočte krajiny na budúci rok, vyhlásil o potrebe podniknúť ďalšie kroky proti výstavbe "Nord Stream-2". Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, Európska únia má obmedzenú schopnosť oponovať Moskve, kvôli svojej závislosti na ruskom plyne a je neprípustné zhoršenie situácie.
     

"Máme skutočnú príležitosť znížiť ich závislosť na Rusku prostredníctvom rôznych možností - dodanie energetických zdrojov cez Kaukaz a ďalšie krajiny," vyhlásil Pompeo.
     

Minuly týždeň Sandra Oudkirková uviedla, že Spojené štáty môžu uložiť sankcie proti účastníkom projektu výstavby plynovodu z geopolitických a energetických dôvodov.
   

Okrem USA, ktoré majú ambiciózne plány na vývoz svojho plynu do Európy, je proti plynovodu aj Ukrajina. Kyjev sa obáva, že stratí príjmy z ruského paliva. Lotyšsko, Litva a Poľsko tiež spoločne oznámili nesúhlas s výstavbou "Nord Stream-2". Ich vedúci predstavitelia sú presvedčení, že ide o politický projekt. 
     

Zároveň Rusko opakovane vyzývalo aby nepolitizovali tému výstavby plynovodu. Podľa slov ruského prezidenta Vladimira Putina Moskva označuje projekt výlučne za ekonomický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies