Splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity chce odstraňovať sociálne a ekonomické nerovnosti rómskeho obyvateľstva

NETKY.SK • 9 Február 2021, 15:43 • 2 min
Splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity chce odstraňovať sociálne a ekonomické nerovnosti rómskeho obyvateľstva

Veronike Remišovej už bol predstavený plán priorít pre rómske komunity, ktorý je zameraný napríklad na vyrovnávanie sociálnych nerovností.

slovakia

left justify in out

Plán priorít Úradu splnomocnenkyne vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity je zameraný na vyrovnávanie sociálnych a ekonomických nerovností rómskeho obyvateľstva so zreteľom na tých, ktorí žijú v marginalizovanom prostredí. Splnomocnenkyňa vlády pre rómske komunity Andrea Bučková dodala, že tento plán priorít predstavila v pondelok 8. februára vicepremiérke a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej.

 

img

Úrad podľa Bučkovej intenzívne pracuje na príprave eurofondového plánu pre Slovensko na roky 2021 až 2027. „Okrem investícií, ktoré zlepšia kvalitu životných podmienok v oblasti bývania zabezpečením prístupu k pitnej vode, budovaním kanalizácií či podporou svojpomocného bývania chceme pokračovať vo vysporiadavaní pozemkov pod obydliami v komunitách,“ priblížila Bučková.

 

img


Splnomocnenkyňa predstavila aj koncept rozvojového programu a zámer poskytovania bezplatnej podpory obciam v príprave investičných projektov. „Za zásadný moment považujem to, že pani vicepremiérka rovnako vníma nevyhnutnosť sústrediť investície do obcí s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít,“ uzavrela Bučková.
 

Súvisiaci článok nájdete tu: Uvedené dve národnosti pri sčítaní obyvateľstva akceptuje ministerka kultúry aj ombudsmanka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies