Splnomocnenca generálneho tajomníka OSN blokovali na Kryme ozbrojenci

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 06:59 • 2 min
Splnomocnenca generálneho tajomníka OSN blokovali na Kryme ozbrojenci

SIMFEROPOL - Holandského diplomata Roberta H. Serryho, osobitného splnomocnenca generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, ktorý bol na Kryme, prinútili dnes v Simferopole zatiaľ neznáme osoby opustiť služobné vozidlo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Diplomat stihol podľa ukrajinského ministerstva zahraničných vecí informovať, že jeho vozidlo zablokovali v sídelnom meste polostrova Krym neznámi ozbrojenci, ktorí mu oznámili, že majú príkaz prepraviť ho na letisko. To však odmietol a pešo sa vybral smerom k hotelu, no napokon vošiel do jednej z miestnych kaviarní.
    

Odtiaľ informoval o aktuálnom vývoji situácie prostredníctvom svojho konta na sieti Twitter reportér James Mates z britskej televízie ITV, ktorý sa k Serrymu pripojil.
      

Podľa reportéra sa napokon diplomat rozhodol odcestovať z Krymu a s pomocou miestnej polície opustil kaviareň obkľúčenú neznámymi osobami v bojových uniformách, smerujúc na miestne letisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies