Minister obrany sa poďakoval a venoval pamätník vojakom, ktorých verejnosť často nepočuje

NETKY.SK • 11 December 2020, 06:23 • 2 min
Minister obrany sa poďakoval a venoval pamätník vojakom, ktorých verejnosť často nepočuje

BRATISLAVA - Pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil Ústredie ekumenickej pastoračnej služby OS a OZ SR, aby osobne poďakoval vojenským duchovným za službu v rámci medzinárodného krízového manažmentu, ako aj pri krízových situáciách doma na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany si osobne uctil aj jedenásť profesionálnych vojakov, ktorí končia svoje pôsobenie v Ozbrojených silách SR a odchádzajú do výsluhového dôchodku.

 

Duchovným venoval pamätnú tabuľu
„Práca našej duchovnej služby možno nie je takpovediac najviditeľnejšou súčasťou ozbrojených síl, no je naozaj veľmi dôležitá. Jej príslušníci pomáhajú každý deň, pričom sú schopní a ochotní pomáhať ľuďom aj v tých najzložitejších životných situáciách. Za ich službu a výnimočné skutky som im preto chcel poďakovať aj takto osobne,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

img

Šéf rezortu obrany venoval vojenským duchovným Pamätnú medailu k 75. výročiu SNP a skončenia 2. svetovej vojny. Osobne si ju dnes prevzal generálny duchovný Ústredia ekumenickej a pastoračnej služby OS a OZ SR plk.

 

Viktor Sabo, dekan - riaditeľ Ú EPS kpt. Dávid Vargaeštok, riaditeľ správy Ú EPS Milan Gajdoš, starší kaplán zo Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce kpt. Šimon Czap, duchovný z Akadémie policajného zboru Bratislava npor. Milan Bartko a väzenský pastor z Ústavu výkonu väzby a ústavu na výkon trestu odňatia slobody Nitra kpt. Milan Graus.

 

Vojakov vyznamenal
Naď sa spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálom Danielom Zmekom osobne stretol aj s jedenástimi profesionálnymi vojakmi, ktorým ku koncu roka ukončia svoju aktívnu službu v ozbrojených silách.

 

img

 

Konkrétne ide o jedného generála, jedného štábneho nadrotmajstra a deviatich plukovníkov. „Všetci títo vojaci odovzdali ozbrojeným silám za roky pôsobenia obrovský kus seba – svojho času, talentu, snahy a odhodlania robiť všetko pre bezpečnosť Slovenska a jeho obyvateľov. Patrí im za to moja hlboká úcta a vďaka,“ vyzdvihol minister. Zároveň odchádzajúcim vojakom spolu s poďakovaním venoval aj vojenské ocenenie - medailu a vyznamenanie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies