Jedináková si vybojovala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy

NETKY.SK • 17 Marec 2019, 8:46 • 2 min
Jedináková si vybojovala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy

VLADIKAVKAZ - Slovenská reprezentantka v boxe Miroslava Jedináková si vybojovala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v ruskom Vladikavkaze (8. - 17. marca). Mladá Slovenka podľahla v sobotňajšom semifinále v kategórii do 64 kg Ani Hovsepjanovej z Arménska, keď duel v závere 2. kola ukončil ringový rozhodca verdiktom r.s.c.

slovakia

left justify in out

"Za svoj výkon sa však Mirka rozhodne nemusí hanbiť, bola najmladšou účastníčkou vo svojej kategórii a jej súperka si vybojovala bronz na majstrovstvách sveta mladšieho dorastu už v roku 2013," uvádza sa na facebooku Slovenskej boxerskej federácie (SBF)..

Jedináková mala na úvod voľný žreb, následne zdolala Dimitru Toussovú z Grécka jednoznačne 5:0 na body a postúpila do semifinále podujatia, v ňom však už bola nad jej sily Hovsepjanová. Pre Jedinákovú je to však dosiaľ najväčší úspech v ringu, vlani bola piata na ME st. dorastu v talianskom meste Roseto Degli Abruzzi pri jej premiére na vrcholnom podujatí. "Mirka proti výbornej Arménke nemala v semifinále čo stratiť, stále sú to pre ňu obrovské skúsenosti, pretože vo Vladikavkaze patrila k najmladším a rozhodne najmenej skúseným pästiarkam. Má však v sebe potenciál, kvôli ktorému sme ju na tento šampionát nominovali a ona dokázala, že už teraz môže úspešne bojovať o medailové priečky," vyjadril sa pre agentúru SITA tréner slovenskej reprezentácie Pavol Hlavačka na margo členky Športového centra polície, ktorú trénuje v Nitre spolu s ním aj jeho otec Tibor.

Z kvarteta nominovaných Slovákov na ME "22" vo Vladikavkaze zostal tesne pred medailovými bránami Dávid Michálek, ktorý v kategórii do 91 kg podľahol v stredu Lewisovi Williamsovi z Anglicka 0:5 na body. Michal Takács v "šesťdesiatštvorke" podľahol favorizovanému domácemu pästiarovi Alanovi Abajevovi 0:5 na body a nepostúpil do štvrťfinále. Andrej Csemez pre zdravotné problémy neprešiel lekárskou prehliadkou a jeho šestnásťfinálový súboj v kategórii do 75 kg proti Rumunovi Florinovi Simionovi sa neuskutočnil.

Na kontinentálnom šampionáte tejto vekovej kategórie vo Vladikavkaze štartovalo 185 mužov a 88 žien z 38 krajín. Vlani pästiari SR na ME do 22 rokov v Targu Jiu nedosiahli na medailové stupne, pred dvoma rokmi v ďalšom rumunskom meste Braila sa tešil z bronzu v kategórii do 56 kg Viliam Tankó.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona