Šperky ukradnuté z hotela v Cannes stáli viac ako 1,4 milióna USD

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 17:30 • 2 min
Šperky ukradnuté z hotela v Cannes stáli viac ako 1,4 milióna USD

CANNES - Hodnota šperkov, ktoré ukradli v noci na piatok z hotela Novotel vo francúzskom meste Cannes, kde sa koná známy filmový festival, bola podľa švajčiarskeho luxusného klenotníctva Chopard nižšia ako 1,4 milióna dolárov. Túto sumu zverejnila príslušná prokuratúra, klenotníctvo však v dnešnom vyhlásení skutočnú cenu klenotov nekonkretizovalo.

slovakia

left justify in out

Klenotníctvo tiež poprelo, že ukradnuté šperky mali nosiť herečky počas trvania festivalu. Obeťou krádeže sa podľa neho stala zamestnankyňa klenotníctva, ktorej šperky odcudzili v jej neprítomnosti z jej hotelovej izby, kde ich mala uložené v trezore. Hotely však spravidla nezodpovedajú za trezory na izbách a odporúčajú odkladať cennosti vo svojich vlastných trezoroch.

Klenotníctvo Chopard je už mnoho rokov oficiálnym partnerom filmového festivalu v Cannes a navrhuje špeciálnu kolekciu šperkov pre hviezdy na červenom koberci. Tento rok požičalo svoje šperky napríklad herečke Julianne Moorovej, speváčke Lane Del Rey a modelke Cindy Crawfordovej.

V máji 2009 sa terčom krádeže stalo klenotníctvo Chopard na parížskom námestí Vendôme. Zlodeja sa síce podarilo dolapiť a odsúdili ho na osem rokov väzenia, ale šperky za 6,8 milióna eur sa doteraz nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies