Spartakus Cancellara chce ukončiť kariéru, cyklistika nie je celý jeho život

NETKY.SK • 11 November 2015, 10:32 • 2 min
Spartakus Cancellara chce ukončiť kariéru, cyklistika nie je celý jeho život

BRATISLAVA - Sezóna 2016 bude v profesionálnom cyklistickom pelotóne poslednou pre velikána Fabiana Cancellaru. Jazdec tímu Trek Factory to oznámil na každoročnom odovzdávaní ocenení v rodnom Švajčiarsku. Tridsaťštyriročnému kráľovi klasík nevyšiel uplynulý ročník, zmarili mu ho viaceré zranenia.

slovakia

left justify in out

Na jarných belgických jednorazových pretekoch E3 Harelbeke si pri páde zlomil dva stavce v spodnej časti chrbtice, čo ho vyradilo z účasti na monumentoch Okolo Flámska a Paríž - Roubaix. Na júlovej Tour de France nesúc žltý dres lídra pretekov opäť spadol a znova si zlomil tie isté stavce. Na septembrové majstrovstvá sveta do amerického Richmondu ani necestoval, skolila ho črevná chrípka. "Rok 2016 bude mojou rozlúčkou, nadišiel ten správny čas. Som pripravený robiť niečo iné. Cyklistika nie je celý môj život, len jeho súčasťou," povedal "Spartakus" pre švajčiarsku rozhlasovú a televíznu spoločnosť SRF počas galavečera a dodal, že vynechá budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro.


Cancellara počas svojej doterajšej kariéry dosiahol niekoľko významných úspechov. V individuálnej časovke je olympijským víťazom z Pekingu 2008 a tiež štvornásobným majstrom sveta (2006, 2007, 2009, 2010). Okrem toho vyhral osem etáp na Tour de France, 29 dní nosil žltý dres lídra pretekov, čo je najviac zo všetkých jazdcov, ktorí netriumfovali na najslávnejšom cyklistickom podujatí na svete. Tri čiastkové úspechy dosiahol aj na Vuelte. Po trikrát ovládol monumentálne klasiky Okolo Flámska (2010, 2013, 2014) a Paríž - Roubaix (2006, 2010, 2013), je víťazom aj Miláno - San Remo zo sezóny 2008. Okrem toho má niekoľko titulov švajčiarskeho národného šampióna - dva v pretekoch s hromadným štartom a až deväť v časovke. Rodák z mestečka Wohlen bei Bern je tiež celkovým víťazom pretekov Tirreno - Adriatico (2008), Okolo Švajčiarska (2009), Okolo Dánska (2006) a Okolo Ománu (2010). Informoval portál cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies