Spartak Myjava skončil s pokutou 75-tisíc eur a preradením A-tímu do štvrtej najvyššej slovenskej súťaže

NETKY.SK • 16 Február 2017, 16:54 • 2 min
Spartak Myjava skončil s pokutou 75-tisíc eur a preradením A-tímu do štvrtej najvyššej slovenskej súťaže

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) vo štvrtok potrestala klub Spartak Myjava peňažnou pokutou 75 000 eur a preradením A-tímu "kopaničiarov" do štvrtej najvyššej slovenskej súťaže. Myjavský klub sa môže proti tomuto rozhodnutiu odvolať.

slovakia

left justify in out

Členovia DK SFZ sa týmto prípadom zaoberali na podnet Únie ligových klubov (ÚLK), riadiacej organizácie Fortuna ligy. Ako je známe, Spartak Myjava uprostred sezóny 2016/2017 odstúpil z najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, stalo sa tak tesne pred Vianocami 21. decembra 2016 rozhodnutím vedenia klubu na čele s prezidentom Pavlom Halabrínom.  

 

"Išlo o mimoriadne porušenie viacerých predpisov SFZ - Stanov, Súťažného poriadku, Disciplinárneho poriadku, Rozpisu republikových súťaží - čo zohľadnila Disciplinárna komisia vo svojom rozhodnutí," informoval zástupcov médií manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný.
 

ÚLK už dávnejšie rozhodla, že jarná časť súťažného ročníka 2016/2017 bude mať vo Fortuna lige iba 11 účastníkov. Zápasy Myjavy z jesene sa anulovali a Spartak sa v zmysle súťažného poriadku stal prvým a jediným zostupujúcim klubom ,z najvyššej slovenskej súťaže.

"Preradenie do nižšej súťaže je podmienené tým, že musí ísť o mimoriadne porušenie predpisov, čo v tomto prípade podľa názoru DK nastalo. Nikdy sa nedá vylúčiť, že nastane niečo podobné, ale DK môže rozhodovať len v zmysle predpisov, ktoré existujú. To znamená, že aby bol iný spôsob zabránenia takýmto skutočnostiam, bude nutné upraviť iné predpisy SFZ - v tomto prípade Súťažný poriadok alebo Rozpis republikových súťaží. Je všeobecná spoločenská objednávka upraviť predpisy tak, aby sa zabránilo podobným prípadom," skonštatoval Juraj Čurný a doplnil: "Rozhodnutie DK sa stáva právoplatným do siedmich dní, ak by sa Myjava neodvolala. Ak sa odvolá, bude sa tým zaoberať DK, ktorá môže toto rozhodnutie zrušiť, zmeniť alebo - ak ho odmietne - posunúť ho na Odvolaciu komisiu SFZ."

Podľa príslušných ustanovení SFZ je horná sadzba obdobného peňažného trestu vo výške 50-tisíc eur, v prípade Myjavy je požadovaná suma vyššia. "DK využila paragraf, v ktorom sa hovorí, že v prípade veľmi závažného porušenia predpisov SFZ môže dať aj vyššiu pokutu," povedal Juraj Čurný a na margo postoja potrestaného klubu dodal: "Spartak Myjava sa vyjadril veľmi stručne; napísal, že sa odmieta vyjadrovať, keďže sa nedopustil žiadneho disciplinárneho priestupku." Rezervné mužstvo Spartaka Myjava by malo pôsobiť v piatej najvyššej súťaži.

Podľa informácie zverejnenej na webe SFZ DK potrestala Spartak Myjava "za porušenie povinností vyplývajúcich z predpisov SFZ, závažné porušenie princípov a ustanovení Stanov SFZ, Súťažného poriadku a poškodenie dobrého mena futbalu a SFZ a zásady fair-play spojenej s narušením integrity dotknutej súťaže".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies