Španielsky Národný súd otvoril vyšetrovanie Volkswagenu pre emisný škandál

NETKY.SK • 28 Október 2015, 15:22 • 2 min
Španielsky Národný súd otvoril vyšetrovanie Volkswagenu pre emisný škandál

MADRID - Španielsky Národný súd (Audiencia Nacional) dnes otvoril vyšetrovanie Volkswagenu z dôvodu potenciálneho podvodu a ekologických priestupkov v súvislosti s emisným škandálom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd vo svojom dnešnom vyhlásení uviedol, že predstaviteľ Volkswagenu sa má dostaviť pred súd 10. novembra. Rozhodnutie prichádza po odporúčaní prokurátorov, podľa ktorých sa údajné priestupky Volkswagenu mohli dotknúť Španielov v celej krajine. Za predpokladu, že autá, ktorých sa škandál týka, mali nárok na štátnu podporu, môže ísť aj o podvod. Španielska dcérska značka Volkswagenu, SEAT uviedla, že vybavila 700.000 svojich vozidiel s motorom EA 189 softvérom umožňujúcim podvádzanie pri emisných testoch. Podľa Volkswagenu až 11 miliónov dieselových áut koncernu po celom svete má takýto softvér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies