Španielsko prvýkrát predalo 50-ročné dlhopisy

NETKY.SK • 2 September 2014, 12:38 • 2 min
Španielsko prvýkrát predalo 50-ročné dlhopisy

MADRID - Španielsko prvýkrát emitovalo 50-ročné dlhopisy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Objem dlhopisov so splatnosťou 31. októbra 2064 dosiahol 1 miliardu eur, uviedlo v pondelok (1. 9.) španielske ministerstvo financií. Kupón predstavuje 4 %.

 

Madrid chce týmto krokom predĺžiť splácanie časti dlhu a rozšíriť investorskú základňu. "Emisia ukázala narastajúcu dôveru v ozdravenie španielskej ekonomiky," uviedlo ministerstvo financií.

 

Španielsko vo štvrtok (4. 9.) dá na trh nové 10-ročné a 30-ročné dlhopisy v celkovej hodnote 5 miliárd eur. Mnoho krajín, ako je napríklad Nemecko, ponúkajú ako dlhopisy s najdlhšou dobou splatnosti 30-ročné bondy. Štátne dlhopisy s 50-ročnou splatnosťou sú ojedinelé. Okrem Rakúska v Európe vydali štátne bondy s extrémne dlhou dobou splatnosti ešte Francúzsko a Británia. Takéto dlhopisy kupujú finančné spoločnosti, ako sú napríklad dôchodkové fondy, ktoré dlho do budúcnosti plánujú svoje povinnosti vyplácať klientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies