Španielski vyšetrovatelia prehľadali kancelárie Google, preverujú platenie daní

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:08 • 2 min
Španielski vyšetrovatelia prehľadali kancelárie Google, preverujú platenie daní

MADRID - Španielski vyšetrovatelia vo štvrtok vykonali raziu v madridských kanceláriách spoločnosti Google. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený s problematikou, podľa ktorého razia súvisí s prešetrovaním platenia daní.

slovakia

left justify in out

Pred vyše mesiacom francúzski vyšetrovatelia pre podozrenie z daňových únikov prehľadávali parížske sídlo internetovej spoločnosti. Firma Google dodržiava daňovú legislatívu Španielska tak, ako dodržiava právnu úpravu všetkých krajín, v ktorých pôsobí, uviedla to vo vyhlásení hovorkyňa spoločnosti. Zároveň dodala, že Google spolupracuje s úradmi, aby zodpovedal všetky otázky. Španielske úrady tieto informácie zatiaľ nekomentovali.


Spoločnosť Google, patriaca pod firmu Alphabet Inc, platí vo väčšine európskych krajín nízke dane, keďže takmer všetky tržby priznáva v Írsku. Umožňuje to medzera v medzinárodných daňových pravidlách, vďaka ktorej môžu nadnárodné korporácie premiestniť nezdanené zisky do krajín s menším daňovým zaťažením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies