Španielska polícia prehľadala domy katalánskeho exprezidenta pre pranie špinavých peňazí

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:07 • 2 min
Španielska polícia prehľadala domy katalánskeho exprezidenta pre pranie špinavých peňazí

MADRID - Španielska polícia prehľadala dnes ráno viac ako desiatku domov a kancelárií patriacich rodine niekdajšieho dlhoročného prezidenta regiónu Katalánsko Jordiho Pujola, ktorá čelí podozreniam z prania špinavých peňazí a daňového podvodu.

slovakia

left justify in out

Nemenovaná policajná hovorkyňa, na ktorú sa odvoláva agentúra AP, informovala o zásahoch za účasti približne 200 agentov v katalánskej metropole Barcelona a v Madride. Vyšetrovanie údajných finančných zločinov Pujolovej rodiny sa zameriava na pôvod majetku skrývaného desaťročia v zahraničí, ako aj na obchodnú činnosť jeho troch synov. Bezprostredne nebolo známe, či v rámci dnešnej operácie niekoho zatkli.

 

V súčasnosti 85-ročný katalánsky politik Pujol bol zakladateľom tamojšej vládnucej nacionalistickej strany Demokratická konvergencia Katalánska (CDC). Pujol bol prezidentom tohto regiónu v rokoch 1980-2003, pričom je považovaný za otca hnutia CDC, presadzujúceho nezávislosť od zvyšku Španielska. Španielska polícia iba minulý týždeň uskutočnila zatýkanie a prehliadky v úrade katalánskej regionálnej vlády a v centrále CDC v súvislosti s vyšetrovaním samostatného prípadu týkajúceho sa straníckych financií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies