Španielska polícia otvorila čierne skrinky havarovaného vlaku

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 19:20 • 2 min
Španielska polícia otvorila čierne skrinky havarovaného vlaku

MADRID - Policajní vyšetrovatelia už začali získavať údaje z čiernych skriniek vlaku, ktorý minulý týždeň havaroval v regióne Galícia severozápade Španielska, pričom zahynulo 79 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa nemenovanú hovorkyňu španielskeho súdu.

slovakia

left justify in out

Záznamníky nazývané čierne skrinky otvorili dnes. Obsahujú údaje o rýchlosti vlaku, ako aj všetku komunikáciu rušňovodičov. Jedným cieľom skúmania čiernych skriniek je zistiť, čo spôsobilo minulotýždňovú nehodu. V rámci toho sa bude skúmať, či k havárii prispela technická chyba, alebo rušňovodičova jazda nedovolenou rýchlosťou.

Rušňovodič Francisco José Garzón Amo bol predbežne obvinený z mnohonásobného zabitia z nedbalosti. Vyšetrovanie sa zameriava na to, že zrejme nebrzdil, keďže vlak sa doslova vrútil do veľmi nebezpečnej, ostrej zákruty, nachádzajúcej sa neďaleko od železničnej stanice vo svetoznámom pútnickom meste Santiago de Compostela.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies