Španielom podozrivým z korupcie je Olaso, píše El Confidencial

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:02 • 2 min
Španielom podozrivým z korupcie je Olaso, píše El Confidencial

MADRID - Španielskym tenistom, ktorého rieši Útvar tenisovej integrity (TIU) pre podozrenie z korupčného správania, je Guillermo Olaso. Konkrétne meno priniesol portál El Confidencial, ktorý otvoril kauzu.

slovakia

left justify in out

Spomenutý web minulý týždeň - ešte so zachovaním anonymity - vyrukoval s tvrdením, že Medzinárodná tenisová federácia (ITF) informovala Španielsku kráľovskú tenisovú federáciu (RFET) o podozrení zo stávkových machinácií. Na vedomie to údajne dala aj samotnému tenistovi. TIU v septembri 2008 zriadila ITF v spolupráci s ATP, WTA a organizátormi grandslamových podujatí. 

Dvadsaťpäťročný rodák z Bilbaa Olaso figuruje na 229. priečke vo svetovom rebríčku, počas kariéry bol najvyššie na 167. priečke. Podľa španielskych médií mu právne služby v tomto prípade poskytuje Javier Tebas, v športovej sfére od apríla 2013 prezident miestnej Únie futbalových klubov LFP. 

Taliansky web Live Tennis špecifikoval, že TIU sa pri vyšetrovaní zaoberala viacerými zápasmi s účasťou Olasa, ktorému navrhujú dištanc na päť rokov s prihliadnutím na poľahčujúce okolnosti v podobe priznania. Verdikt vraj padne v najbližších dňoch. Hráč údajne inkasoval 20 000 - 30 000 eur za dohodnutý výsledok a obhajoval sa tým, že ho vydierala ruská mafia, dodal portál AS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies