Španiel Puyol po sezóne odíde z Barcelony

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 17:43 • 2 min
Španiel Puyol po sezóne odíde z Barcelony

MADRID - Španielsky futbalista Carles Puyol po sezóne opustí FC Barcelona. Podľa agentúry dpa to v utorok potvrdil samotný hráč.

slovakia

left justify in out

"Chcem vám oznámiť, že na konci tejto sezóny končím v Barcelone. Nedodržím svoju zmluvu, podľa ktorej by som mal byť hráčom FCB ešte dva roky. Po nedávnych operáciách sa mi nepodarilo obnoviť fyzickú kondíciu natoľko, aby som bol spokojný," vysvetlila dlhoročná opora "blaugranas". "Do konca sezóny ostávajú tri mesiace. Nechcem sa už teraz vzdať a budem robiť všetko pre naplnenie cieľov. Nie som zatiaľ rozhodnutý, čo bude potom, potrebujem si však oddýchnuť. Rozlúčim sa v júni a potom odpoviem na všetky otázky. Ďakujem vám za všetko," dodal Puyol, ktorý následne odišiel na tréning a neodpovedal na žiadne otázky.
      

Tridsaťpäťročný obranca predĺžil v roku 2012 kontrakt s klubom do 2016. V uplynulých dvoch rokoch ho však trápilo viacero zranení a absolvoval väčšie operácie kolien. Od roku 1999 odohral v drese "Barcy" 392 zápasov, tím priviedol k trom titulom v Lige majstrov a šiestim v španielskej lige. Je tak najúspešnejším kapitánom v histórii klubu. "Puyol je skutočný líder a veľký profesionál. Je to pocta s ním spolupracovať," uviedol jeho spoluhráč Jordi Alba.
      

Puyol má na konte aj sto štartov za španielsku reprezentáciu. V roku 2010 sa tešil zo zisku titulu na MS, dva roky predtým z triumfu na EURO. V roku 2012 vynechal európsky šampionát pre zranenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies