Polícia v Marseille zastrelila muža, ktorý zranil nožom troch ľudí

NETKY.SK • 12 Marec 2022, 14:07 • 2 min
Polícia v Marseille zastrelila muža, ktorý zranil nožom troch ľudí

MARSEILLE - Muž ozbrojený nožom zranil v sobotu v meste Marseille na juhu Francúzska troch policajtov. Polícia ho zastrelila po opakovanom ignorovaní varovných výstrelov. Dôvod útoku nebol jasný.

slovakia

left justify in out

 

Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina išlo o „násilný útok nožom". Povedal, že polícii sa útočníka podarilo „zneškodniť".

Darmanin ďalej uviedol, že útočník nemal žiadny záznam v registri trestov. Policajti podľa jeho slov skúšali rôzne spôsoby, ako útočníka varovať, ktoré však nefungovali. Následne preto "spustili paľbu a zastavili ho."

 

Predstavitelia mesta uviedli, že traja policajti boli zranení a jeden hospitalizovaný.

 

Francúzska protiteroristická prokuratúra uviedla, že prípad najskôr preskúma, kým rozhodne, či začne vyšetrovanie vo veci terorizmu. Francúzsko v posledných rokoch zažilo niekoľko teroristických útokov, ktoré si vyžiadali obete na životoch, pripomína AP. K útoku došlo v marseillskom Starom prístave, neďaleko miesta, kde sa koná zbierka pomoci pre obete vojny na Ukrajine.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies