Najúspešnejšie podujatia vlaňajška na Oravskom hrade boli zamerané na rodiny

NETKY.SK • 14 Január 2023, 15:00 • 2 min
Najúspešnejšie podujatia vlaňajška na Oravskom hrade boli zamerané na rodiny

Oravský Podzámok - Medzi najúspešnejšie podujatia minulého roka na Oravskom hrade patrili Rozprávkový hrad, večerná prehliadka či Mikuláš.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla riaditeľka Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková. "Počas celého predchádzajúceho roku múzeum pripravilo bohatý a rôznorodý program, zameraný na sté výročie od natočenia prvého čiernobieleho nemého hororového filmu Nosferatu – symfónia hrôzy, ktorý v roku 1922 nakrútili na Oravskom hrade. Veľký úspech mali aj Drakulovská nočná prehliadka, Drakulovská kvapka krvi či koncert Mirky Partlovej v Kaplnke svätého Michala," priblížila Jagnešáková. Dodala, že na Oravskej lesnej železnici mali najväčší úspech podujatia Gorali včera a dnes, Vône a chute húb. V roku 2023 plánuje Oravské múzeum pokračovať v obnove objektov Dolného hradu. "Po skončení zimného obdobia budeme pokračovať v reštaurovaní a dokončení archívnej veže. Podali sme projekt na obnovu Hlavného nádvoria a čakáme aj na vyhodnotenie projektu, ktorý sme podali ešte v novembri 2020 na obnovu prírodovednej expozície," povedala riaditeľka. Ako uviedla, pripravené majú tiež ďalšie projekty a čakajú na výzvy cezhraničnej spolupráce z programu Interreg. Obnova historických objektov je podľa Jagnešákovej veľmi finančne náročná a je podmienená aj priaznivou ekonomickou situáciou. "Veľmi dôležití pre múzeum sú všetci návštevníci, ktorí k nám prichádzajú. Zo vstupného, ktoré od nich vyberieme, zveľaďujeme naše kultúrne a historické dedičstvo," podotkla s tým, že múzeum si v tomto roku pripomenie 155. výročie od svojho založenia a 70. výročie od začiatku generálnej obnovy Oravského hradu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies