SpaceX musel odložiť štart rakety Falcon 9: Došlo k technickej chybe

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 07:10 • 2 min
SpaceX musel odložiť štart rakety Falcon 9: Došlo k technickej chybe

MYS CANAVERAL - Spoločnosť SpaceX odložila vo štvrtok plánovaný štart najnovšej verzie nosnej rakety Falcon 9, ktorá má na obežnú dráhu vyniesť prvú bangladéšsku telekomunikačnú družicu.

slovakia

left justify in out

Zdokonalený model rakety Falcon mal z floridského Mysu Canaveral vyniesť na obežnú dráhu geostacionárnu družicu, ktorej úlohou bude zabezpečiť prístup k internetu na celom území Bangladéša. Ani nie minútu pred štartom však z doposiaľ neznámych príčin došlo k prerušeniu automatického odpočítavania. Spoločnosť SpaceX odložila štart rakety na piatok.

 

img

Zdroj SITA

 

Generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti SpaceX Elon Musk uviedol, že zdokonalený prvý stupeň rakety bude možné použiť až desaťkrát s tým, že medzi jednotlivými štartmi nebude musieť prejsť takmer žiadnou údržbou.

 

Muskovým cieľom je použiť ten istý prvý stupeň rakety dvakrát v priebehu 24 hodín, čím by sa dramaticky znížili náklady na jej prevádzku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies