Sony Pictures plánuje nakrútiť adaptáciu štvrtého dielu série Millennium

NETKY.SK • 6 November 2015, 14:28 • 2 min
Sony Pictures plánuje nakrútiť adaptáciu štvrtého dielu série Millennium

HOLLYWOOD - Spoločnosť Sony Pictures plánuje nakrútiť adaptáciu románu Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti. Štvrtý diel knižnej série známej pod názvom Millennium napísal David Lagercrantz, ktorý túto úlohu prevzal po zosnulom Stiegovi Larssonovi. Úpravou titulu do filmového scenára mieni štúdio poveriť Stevena Knighta, ktorý sa podieľal na filmoch Pekné svinstvo (2002) či Dokonalý šéf (2015).

slovakia

left justify in out

Sony v roku 2011 uviedlo do kín adaptáciu úvodného dielu série s názvom Muži, ktorí nenávidia ženy. O réžiu sa postaral David Fincher. Reportéra Mikaela Blomkvista si zahral Daniel Craig a ako nevšedné dievča s fotografickou pamäťou Lisbeth Salanderová sa predstavila Rooney Mara. Podľa nemenovaných zdrojov sa však filmár k projektu neplánuje vrátiť a ani herecká dvojica by si v pripravovanej novinke nemala zopakovať svoje úlohy. Ako zároveň upozornil filmový magazín The Hollywood Reporter, Steven Zaillian okrem scenára prvého filmu napísal aj adaptáciu druhej knihy. Štúdio sa však rozhodlo uprednostniť štvrtú knihu, pričom s hereckým obsadením jej adaptácie by neskôr mohlo nanovo nakrútiť úvodný diel i chýbajúce dve pokračovania.


Pôvodnú knižnú sériu Millennium tvoria romány Muži, ktorí nenávidia ženy (2005), Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (2006) a Vzdušný zámok, ktorý vybuchol (2007). Autor trilógie Stieg Larsson krátko po odovzdaní rukopisu zomrel na infarkt, a tak sa úspechu titulov nedožil. Všetky tri knihy sa vo Švédsku v roku 2009 dočkali filmového spracovania, v ktorom si hlavné úlohy zahrali Michael Nyqvist a Noomi Rapace. Americká adaptácia prvého dielu niesla v pôvodnom znení názov The Girl with the Dragon Tattoo, čiže Dievča s tetovaním draka. Spomínané nezávislé pokračovanie Larssonových kníh, Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti, sa dostalo do predaja v auguste.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies