Nemecko pomáha Slovákom. Na boj s pandémiou nám darovali 31 pľúcnych ventilátorov

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 18:21 • 2 min
Nemecko pomáha Slovákom. Na boj s pandémiou nám darovali 31 pľúcnych ventilátorov

Ústredná vojenská nemocnica SNP-FN a Úrad hlavného lekára Ozbrojených síl SR v Ružomberku budú mať vďaka daru od Spolkovej republiky Nemecko celkovo 31 nových pľúcnych ventilácií spolu s príslušenstvom, ktoré budú slúžiť pacientom s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19.

slovakia

left justify in out

Z celkového počtu 31 ventilátorov v hodnote približne 150 000 eur je 25 ventilátorov darom od Ministerstva obrany Spolkovej republiky Nemecko. 6 ventilátorov je dar od Ministerstva zdravotníctva Spolkovej republiky Nemecko.

V mene Slovenska poďakoval za dar obom nemeckým ministerstvám šéf rezortu obrany Jaroslav Naď. „Pľúcne ventilácie sú naozaj nevyhnutným, doslova až životne dôležitým prístrojom pre pacientov s ťažkým priebehom COVID-19. Ide o veľmi vzácny dar, pretože pomôže pri záchrane ľudských životov,ocenil Naď s tým, že tento prejav solidarity je dôkazom dlhodobo nadštandardnej bilaterálnej spolupráce Slovenskej republiky s Nemeckom v oblasti v oblasti obrany a bezpečnosti a zároveň tiež vysokej úrovne našich vzťahov v NATO a EÚ.

„Pľúcne ventilátory sú kľúčové pri liečbe najvážnejších prípadov ochorenia COVID-19. Veľmi nás teší, že sme mohli podporiť ďalšie skvalitnenie zdravotnej starostlivosti, ktorú poskytujú OS SR a ktoré preukazujú veľkú obetavosť v boji proti pandémií COVID-19. Naďalej udržujme naše úzke partnerstvo v rámci EÚ a NATO,” uviedla pri tejto príležitosti nemecká veľvyslankyňa na Slovensku Barbara Wolf. Pridelenec obrany Spolkovej republiky Nemecko pplk. gšt. Rüdiger Heinrich zároveň ocenil výbornú úroveň spolupráce medzi oboma rezortmi obrany.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies