Ľudia, ktorí prídu do Poľska zo Slovenska a Česka pôjdu do karantény, chirurgické rúška sú v tam po novom povinné

NETKY.SK • 25 Február 2021, 06:19 • 2 min
Ľudia, ktorí prídu do Poľska zo Slovenska a Česka pôjdu do karantény, chirurgické rúška sú v tam po novom povinné

VARŠAVA - Chirurgické rúška budú v Poľsku povinné, miestni môžu na šály okolu dýchacích ciet zabudnúť.

slovakia

left justify in out

Rovnako sa to týka aj chránenia tváre šatkami, šálmi alebo pokrývkami hlavy. Adam Niedzielski, minister zdravotníctva,  vysvetlil, že pokrývky hlavy budú môcť ľudia nosiť len spolu s chirurgickým rúškom.

 

Súvisiaci článok: V poľskom obchode v Británii polícia zadržala nelegálny alkohol spolu s liekmi, ktoré mali byť iba na lekársky predpis


Pre vysoký výskyt ochorenia COVID-19 v Českej republike a na územii  Slovenska budú musieť všetci ľudia, ktorí odtiaľ prichádzajú, absolvovať 10-dňovú povinnú karanténu. Avšak, môžu sa jej vyhnúť v tom prípade, že sa preukážu negatívnym výsledkom testu na koronavírus nie starším ako 48 hodín.

 



Počet prípadov nákazy koronavírusom v Poľsku rapídne stúpa V stredu úrady potvrdili viac ako 12-tisíc infekcií, minulý týždeň bol denný priemer prípadov zhruba 7 000. Od začiatku pandémie v Poľsku zaevidovali takmer 1,7 milióna infekcií a potvrdili takmer 43-tisíc úmrtí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies