Somálskej tajnej službe sa podarilo prekaziť veľký útok Islamského štátu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:02 • 2 min
Somálskej tajnej službe sa podarilo prekaziť veľký útok Islamského štátu

MOGADIŠO - Somálskym bezpečnostným zložkám sa podarilo predísť veľkému útoku, ktorý údajne pripravovali militanti z organizácie Islamský štát (IS). S odvolaním sa na nemenovaný zdroj z tamojšej tajnej služby o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Somálska tajná služba NISA objavila podľa slov zdroja ešte v sobotu večer v dome neďaleko prezidentského paláca v metropole Mogadišo auto so siedmimi notebookmi a množstvom výbušnín.

 

Pri zásahu tajná služba zároveň zadržala podozrivého muža, pravdepodobne člena Islamského štátu. Našla tiež vlajku IS a niekoľko listov napísaných v mene tejto teroristickej organizácie. Tamojšia vláda sa na základe zistených dôkazov domnieva, že extrémisti plánovali "zasiahnuť civilné miesta ale aj vládne zariadenia".

 

Somálska odnož Islamského štátu so základňou v poloautonómej oblasti Puntland sa oddelila od extrémistickej skupiny aš-Šabáb v októbri 2015. Nedávno sa priznala k zodpovednosti za dva útoky na vojakov misie Africkej únie v Somálsku (AMISOM), ku ktorým došlo minulý mesiac v somálskom regióne Shabelle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies