Šokujúca správa: Otec, ktorý zabudol svoju dcéru Kristínku v aute, je mŕtvy

NETKY.SK • 7 December 2016, 16:54 • 2 min
Šokujúca správa: Otec, ktorý zabudol svoju dcéru Kristínku v aute, je mŕtvy

NITRA – V nitrianskom okrese medzi obcami Malanta a Pohranice našli dnes ráno o 9:30 telo 58-ročného muža bez známok života. Išlo o Jozefa K., ktorý minulý rok nechal svoju dcéru Kristínku (†2), v rozpálenom aute.

slovakia

left justify in out

Záchranári sa snažili Jozefa oživiť, avšak neúspešne. Jozef si bol údajne zabehať a pravdepodobne zomrel na infarkt. "Predbežne bolo vylúčené cudzie zavinenie tejto smrti, presná príčina bude známa až po pitve. V tejto súvislosti sme prijali trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," povedala hovorkyňa KR PZ v Nite Renáta Čuháková.

 

Za smrť dcéry dostal dva roky

 

img

 

K smrti dvojročnej Kristínky došlo vlani v júli, v čase, keď sa teplota počas dňa pohybovala nad 30 stupňov Celzia. Dcérku väčšinou vozila do škôlky jej mama. Výnimočne ju však mal zaviesť otec, ktorý však po ceste zabudol odbočiť a šiel automaticky do práce, kde ho čakali rokovania o ďalšom osude jeho firmy. Hneď po zaparkovaní pred deviatou hodinou ráno sa venoval pracovným povinnostiam bez toho, aby si uvedomil, že v aute zostala jeho spiaca dvojročná dcérka. Až do telefonátu manželky bol presvedčený, že je v škôlke. Keď si po 14. hodine uvedomil svoj omyl, bežal k autu, kde už svoju dcéru našiel mŕtvu. Podľa znaleckého posudku mohla teplota v aute dosiahnuť aj viac ako 60 stupňov Celzia. Pitva ukázala, že dievčatko v aute spalo a v priebehu 30 minút plynule prešlo do stavu prehriatia, úpalu a smrti následkom zlyhania centrálneho nervového systému mozgu.

 

Okresný súd v Nitre uznal Jozefa K. Vinným z prečinu usmrtenia z nedbanlivosti, za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s odkladom výkonu trestu na dva roky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies