Sok Angely Merkelovej Schulz má jasný názor! Európa by sa nemala podriadiť "logike ozbrojovania" Donalda Trumpa

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 16:48 • 2 min
Sok Angely Merkelovej Schulz má jasný názor! Európa by sa nemala podriadiť "logike ozbrojovania" Donalda Trumpa

BERLÍN - Európa by sa nemala podriadiť "logike ozbrojovania" amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z doteraz zverejnených fragmentov príspevku Martina Schulza - predsedu Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) - pre Der Tagesspiegel. Schulz je vyzývateľom kancelárky Angely Merkelovej v blížiacich sa nemeckých parlamentných voľbách.

 

Podľa bývalého predsedu Európskeho parlamentu "nový americký prezident nevsadil na medzinárodnú spoluprácu, ale na izolacionizmus a domnelé právo silnejšieho".

 

Slogan Donalda Trumpa "America first" považuje Martin Schulz nielen za útok na princíp voľného obchodu. "America first znamená v trumpovskej logike aj rozlúčku s vyrokovanou parížskou dohodou o ochrane ovzdušia, demontáž Organizácie Spojených národov, politické vydieranie namiesto medzinárodnej diplomacie", cituje internetové vydanie Der Tagesspiegel zo Schulzovho príspevku.

 

Podľa lídra nemeckej sociálnej demokracie by Európa mala reagovať na Trumpa s realizmom a predovšetkým so sebavedomím. "Nesmieme sa vzdať nášho cieľa, korektného formovania globalizácie," zdôraznil Schulz, ktorý vyzval prezidentov a premiérov, aby na blížiacom sa summite krajín skupiny G20 začiatkom júla v Hamburgu bránili parížsku dohodu o ochrane ovzdušia voči Trumpovi. Líder SPD súčasne označil zvažovanie prezidenta USA medzi vypovedaním parížskej dohody a jej opätovným prerokúvaním za katastrofálny signál.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies