Lavrov považuje Zelenského za dobrého herca. Ako sa podľa neho skončí vojna?

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 06:57 • 2 min
Lavrov považuje Zelenského za dobrého herca. Ako sa podľa neho skončí vojna?

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského z predstierania na mierových rokovaniach medzi Moskvou a Kyjevom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Je dobrý herec,“ povedal Lavrov v rozhovore pre ruskú televíziu, ktorý ruský rezort diplomacie zdieľal v pondelok večer na platforme Telegram. Keď pozorne sledujete a pozorne čítate, čo (Zelenskyj) hovorí, nájdete tisíc protirečení,“ dodal.

 

img

 

Ruský minister zahraničných vecí napriek tomu uviedol, že Moskva bude pokračovať v mierových rokovaniach s Kyjevom, zároveň však varoval pred reálnou hrozbou tretej svetovej vojny. „Nebezpečenstvo je vážne, je skutočné, nemôžete ho podceniť,“ upozornil Lavrov podľa ruskej agentúry Interfax.

 

V súvislosti s prebiehajúcim vojenským konfliktom na Ukrajine Lavrov vyjadril presvedčenie, že sa „všetko, samozrejme, skončí podpísaním dohody“. „Ale parametre tejto dohody budú definované stavom bojov, ktoré budú prebiehať v momente, keď sa dohoda stane skutočnosťou,“ dodal.

 

Prečítajte si tiež: Rusko zaútočilo na päť železničných staníc, hlásia obete

 

Lavrov ďalej podľa agentúry DPA v súvislosti s porovnaním súčasnej situácie na Ukrajine s kubánskou raketovou krízou z roku 1962 uviedol, že „vtedy tam bolo vlastne len niekoľko pravidiel, písaných pravidiel“. Ako však podotkol, „pravidlá správania“ počas kubánskej krízy boli jasné – v Moskve bolo jasné, ako sa správa Washington a Washington si bol na istom, ako sa správa Moskva.

 

img

 

Lavrov s odvolaním sa na novú dohodu START o jadrovom odzbrojení povedal, že aj v súčasnosti existujú nejaké pravidlá. „Zároveň sú však všetky ostatné nástroje kontroly zbraní a ich nešírenia prakticky zničené,“ dodal.

 

Počas kubánskej krízy podľa neho existoval aj komunikačný kanál, ktorému dôverovali lídri Sovietskeho zväzu i Spojené štáty. Dnes takýto kanál neexistuje a nikto sa o ho ani nepokúša vytvoriť, uviedol podľa agentúry DPA šéf ruskej diplomacie.

 

Volodymyr Zelenskyj v najnovšom príhovore uviedol, že Rusko v tejto vojne nič nedosiahne. Za dva mesiace nasadili podľa neho ruské jednotky proti Ukrajine viac než 1 100 rakiet, nespočetné množstvo leteckých bômb i delostrelectvo.

 

img

 

Kyjev medzitým uviedol, že vojna si vyžiadala už životy najmenej 3 800 civilistov. Podľa ukrajinskej okresnej prokurátorky Iryny Venediktovej zahynulo dovedna najmenej 3 818 civilistov, kým zranenia utrpelo vyše 4 000 ľudí. Prokurátorka potvrdila, že počas konfliktu zabili 215 detí, kým 391 ďalších utrpelo zranenia.

 

Možno vás zaujme: Rusi majú problém s Chorvátskom. Sťažujú sa na neľudský prístup!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies