Sociálnu sieť Twitter využíva už viac než 200 miliónov ľudí

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 12:22 • 2 min
Sociálnu sieť Twitter využíva už viac než 200 miliónov ľudí

BRATISLAVA - Sociálnu sieť Twitter využíva na celom svete už viac ako 200 miliónov ľudí. Pri príležitosti siedmich narodenín spoločnosti so sídlom v kalifornskom San Franciscu o tom dnes informovali jej predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Ešte vlani v marci mal Twitter 140 miliónov aktívnych používateľov, ktorí každý deň zverejnili približne 340 miliónov tweetov. V súčasnosti pribudne každých 24 hodín zhruba 400 miliónov tweetov. "Angličania hovoria: 'Nechaj si to sedem rokov a nájdeš tomu miesto'," zavtipkovala na adresu siedmeho výročia založenia sociálnej sieti jedna z jej riaditeliek Karen Wickre. Prvý tweet publikoval na tejto sociálnej sieti 21. marca 2006 jej spoluzakladateľ Jack Dorsey, ktorý má len 36 rokov. Generálnym riaditeľom spoločnosti je v súčasnosti 49-ročný Dick Costolo. Podľa odhadov má dnes Twitter hodnotu približne deväť miliárd amerických dolárov (v prepočte približne sedem miliárd eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies