Veľká pardubická sa nakoniec uskutoční, opatrenia však ovplyvnia jej program

NETKY.SK • 24 September 2020, 19:11 • 2 min
Veľká pardubická sa nakoniec uskutoční, opatrenia však ovplyvnia jej program

Jubilejný 130. ročník Veľkej pardubickej steeplechase sa 11. októbra v Pardubiciach predsa len uskutoční, aj keď s veľkými reštrikciami a opatreniami v súvislosti so šírením koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Organizátori z Dostihového spolku a. s. informovali, že bude výrazne obmedzená návštevnosť, znížené dotácie pre najlepších a operatívne sa bude meniť aj program. Z pôvodného dostihového víkendu zostane v hre iba nedeľa, kam sa presunú všetky kľúčové dostihy z pôvodného programu. 

 

 

Podľa najnovších opatrení Ministerstva zdravotníctva Českej republiky sa bude môcť na akcii zúčastniť maximálne 2000 divákov. Bežná návštevnosť na Veľkej pardubickej sa pohybuje nad 20 000 fanúšikov.

 

Jazdí sa už od roku 1874

Víťazstvo z vlaňajška bude na najťažších prekážkových dostihoch v kontinentálnej Európe obhajovať desaťročný hnedák Theophilos z Dostihového klubu iSport-Váňa. Prvá Veľká pardubická steeplechase sa bežala už 5. novembra 1874. Dráha týchto dostihov meria 6 900 metrov a má spolu 31 prekážok.

 

img


"Máme rozľahlé tribúny s dostatočnou kapacitou. Sme športová akcia pod holým nebom, aj preto sa snažíme rokovať s ministerstvom o výnimke či úpravách pravidiel podľa našej potreby. Aktuálne však pracujeme s variantom 2000 ľudí," uviedol riaditeľ Dostihového spolku Jaroslav Müller.

 

Predaj vstupeniek sa preto ešte nemohol obnoviť. Väčšinu divákov v hľadisku bu´du podľa organizátora tvoriť obchodní partneri podujatia.

 




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies