Alexej Navaľný ukončí svoju protestnú hladovku. Necíti si ruku ani nohu

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 21:56 • 2 min
Alexej Navaľný ukončí svoju protestnú hladovku. Necíti si ruku ani nohu

MOSKVA – Opozičný líder Alexej Navaľný ukončí svoju 23-dňovú hladovku.

slovakia

left justify in out

Najväčší kritik Kremľa Navaľný je vo vážnom zdravotnom stave hospitalizovanej vo väzenskej nemocnici. Odmieta však ustúpiť zo svojich požiadaviek a naďalej požaduje lekársku prehliadku vykonanú zdravotníkom podľa vlastného výberu.

 

Aktuálne sa jeho stav zhoršil natoľko, že stratil cit v ruke a nohe. Protestnú hladovku začal držať 30. marca, pretože mu nebola poskytnutá adekvátna lekárska starostlivosť. Dlhší čas sa totiž sťažoval na bolesti chrbtice a straty citlivosti v dolných končatinách.

 

Mohlo by vás zaujímať: Na protestoch proti Navaľného väzbe zatkli takmer 1 500 ľudí

 

Navaľného lekári prejavili vážne obavy o jeho život, ak nezačne prijímať jedlo. Požiadali tiež o jeho prevoz do civilnej nemocnice v MoskveOpozičný líder ešte v piatok na Instagrame oznámil, že stále trvá na tom, aby umožnili jeho lekárke navštíviť ho.

 

Napísal, že začne prijímať potravu postupne, pričom tento prechod odhaduje na približne 24 hodín. V príspevku sa tiež poďakoval lekárom, ktorí ho v nemocnici skontrolovali, pričom nepatrili k zdravotníckemu personálu väzenskej nemocnice.

 

Alexej Navaľný skončil v putách hneď po prílete do Moskvy, kam sa vrátil z Nemecka, kde sa liečil z otravy nervovoparalytickou látkou novičok. Súd mu vymeral 2 a pól roka za mrežami za spreneveru.

 

Prečítajte si tiež: Lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného previezli vo vážnom stave do nemocnice. Podľa jeho lekára je napokraji smrti

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies