Soči je najbezpečnejším miestom na planéte

NETKY.SK • 29 Január 2014, 17:01 • 2 min
Soči je najbezpečnejším miestom na planéte

MOSKVA — Hlavný organizátor zimných olympijských hier v Soči uviedol, že ruské mesto je "najbezpečnejším miestom na planéte" a prisľúbil, že prísne bezpečnostné opatrenia nenarušia atmosféru podujatia.

slovakia

left justify in out

Rusko nasadí počas hier v meste viac než 50 000 policajtov a vojakov. Dôvodom sú hrozby zo strany moslimských extrémistov z Kaukazu, ktorí chcú počas olympiády uskutočniť útoky. Šéf organizačného výboru Dmitrij Černyšenko však v stredu povedal, že Soči poskytne "najbezpečnejšie hry" tak pre športovcov, ako aj divákov. Podľa jeho slov je olympiáda svetovým podujatím a štátne úrady preto robia všetko, čo je v ich silách, aby prebehli pokojne. Jeho vyjadrenia prichádzajú deväť dní pred otváracou ceremóniou. Černyšenko tiež skonštatoval, že Rusko bude svojimi prvými zimnými olympijskými hrami "písať históriu".

Rusko prijalo v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa začínajú 7. februára, mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Severokaukazskí extrémisti totiž opakovane pohrozili útokmi proti účastníkom hier a už pred ZOH ich niekoľko uskutočnili. V juhoruskom Volgograde pri teroristických útokoch na ciele verejnej dopravy zahynulo najmenej 34 osôb. Teroristi útočili aj v v dagestanskom meste Machačkala, kde explózia reštaurácie po paľbe z granátometu zranila najmenej sedem osôb. Ruské bezpečnostné sily momentálne pátrajú po potenciálnych samovražedných útočníčkach, ktoré by mohli ohroziť zimné olympijské hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies