Donald Trump opäť všetkých pobúril! Čo povedal?

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 14:47 • 2 min
Donald Trump opäť všetkých pobúril! Čo povedal?

ANCHORAGE - Bývalý americký prezident si znovu nedával servítku pred ústa. Nepriamo potvrdil i kandidatúru.

slovakia

left justify in out

Republikán Trump počas svojho funkčného obdobia inicioval odstúpenie USA od Parížskej dohody o ochrane klímy. Počas predvolebného mítingu v meste Anchorage v štáte Aljaška, na ktorý prišiel podporiť Sarah Palinovú, kandidujúcu v novembrových voľbách do Snemovne reprezentantov USA, sa k téme vyjadril opäť. 

 

Na plážach budeme mať trochu viac pozemkov, čo nie je najhoršia vec na svete. Počul som, že hladina oceánu v nasledujúcich 300 rokoch stúpne o osminu palca (približne 0,32 centimetra). Máme väčšie problémy," vyhlásil Trump.

 

Prečítajte si aj: Richard Sulík: „V skutočnosti je koniec". Slovensko je krok od menšinovej vlády

 

img

 

Donald Trump je známy pre svoje mnohé kontroverzné vyjadrenia a činy, napríklad odstúpenie od klimatickej dohody, ktoré inicioval, zvrátil jeho nástupca Joe Biden. Ten boj proti klimatickým zmenám a globálnemu otepľovaniu zaradil medzi svoje najdôležitejšie ciele.

 

Trump sa vo svojom vystúpení nepriamo vyjadril i k svojej opätovnej kandidatúre. „Náš veľkolepý Biely dom získame späť," povedal a dodal, že „o víťazstvo vo voľbách v roku 2020 bol pripravený podvodom."

 

img

 

Sarah Palinová v prejave spomenula aj samotného Donalda Trumpa. „Máme ťa radi. Potrebujeme, aby si sa vrátil," povedala na jeho adresu.

 

Ten šokoval aj ďalším vyjadrením, keď vyhlásil: Je čas raz a navždy ukončiť politickú kariéru šialenej Nancy Pelosiovej," s tým, že republikáni v najbližších voľbách získajú absolútnu väčšinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies