VIDEO: Máte chuť na zmrzlinu? Po tomto vás možno prejde

NETKY.SK • 1 August 2019, 13:40 • 2 min
VIDEO: Máte chuť na zmrzlinu? Po tomto vás možno prejde

Alternatívne stravovanie naberá na popularite, ale aj dôležitosti. Zvládli by ste však zjesť takúto pochúťku?

slovakia

left justify in out

V poslednom období sa roztrhlo vrece s najrôznejšími alternatívnymi potravinami. Je tomu tak preto, že pribúda ľudí s intoleranciami lepku, laktózy a iných zložiek potravy, ale aj z toho dôvodu, že planéta začína byť preľudnená a my musíme uvažovať, ako sa v budúcnosti „uživíme“.

 

 

Čoraz viac odborníkov nachádza odpoveď v ríši hmyzu. Síce to neznie lákavo, no ide skutočne o niečo unikátne. Mnohí zrejme ani netušia, koľko výživných látok v sebe hmyz má. Ale ako asi chutí zmrzlina z lariev muchy nazývanej bránivka.

 

 

Na túto otázku sa rozhodla odpovedať istá spoločnosť pôsobiaca v Juhoafrickej republike. Z červíkov začali vyrábať takzvané etnomlieko, ktoré následne využívajú na výrobu svojej zmrzliny. „Hmyz obsahuje množstvo tuku, bielkovín a minerálov. Obsah tukov a bielkovín u bránivky je porovnateľný s hovädzinou a zinku, železe a vápnika má omnoho viac,“ vysvetlila zakladateľka firmy Leah Bessaová pre Bloomberg.

 

 

Toto zvláštne „mlieko“ neobsahuje laktózu ani lepok, preto je zmrzlina z neho vhodná aj pre spomínaných alergikov. Ako uvádzajú zákazníci, ľadová dobrota má síce zemitejšiu chuť, no je veľmi krémová a chutná. Zatiaľ sa vyrába s čokoládovou a arašidovou príchuťou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona