SNS nominovala 2 715 kandidátov na poslancov

NETKY.SK • 13 Október 2014, 11:22 • 2 min
SNS nominovala 2 715 kandidátov na poslancov

BRATISLAVA – Slovenská národná strana v nadchádzajúcich komunálnych voľbách nominovala 2 715 kandidátov na poslancov, 284 kandidátov na starostov a šesť kandidátov na primátorov.

slovakia

left justify in out

„Ide o potvrdenie toho, že SNS má priestor a budúcnosť na slovenskej politickej scéne,“ povedal dnes novinárom predseda národniarov Andrej Danko. Dodal, že SNS sa pod jeho vedením rozrástla o 2 000 nových členov. Líder SNS odmieta žabomyšie vojny, ktoré strany pred komunálnymi voľbami vedú. „Ľudia sa nenajedia z hádok,“ konštatoval s tým, že národniari chcú riešiť problémy občanov. Parlament by po komunálnych voľbách podľa Danka mal novelizovať zákon o obecnom zriadení. Riešiť podľa neho treba problematiku prenášania kompetencií na samosprávu a peniaze na tieto kompetencie ako aj zadlžovanie obcí. 

 

Danko vyzval SMK a Most-Híd, aby prestali hrať s etnickou kartou. Lídra SMK Józsefa Berényiho, ktorý opakovane hovorí o potrebe autonómie, považuje Danko za úprimného politika, ktorý sa správa „čo na srdci, to na jazyku“. Líder Mosta-Híd Béla Bugár by podľa Danka mal vysvetliť, ako si predstavuje kultúrnu a školskú samosprávu, o ktorej rozpráva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies