Snowdenova misia je už ukončená

NETKY.SK • 24 December 2013, 09:45 • 2 min
Snowdenova misia je už ukončená

WASHINGTON - Snowden, ktorý poskytol rozhovor v Moskve, v článku zverejnenom v noci nadnes na webovej stránke denníka uviedol, že "už zvíťazil", pretože novinári sú schopní hovoriť o zhromažďovaní obrovského množstva internetových i telefonických záznamov zo strany vlády.

slovakia

left justify in out

Bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edward Snowden uviedol, že jeho "misia je už ukončená" po úniku tajných dokumentov NSA, ktoré viedli k prehodnoteniu sledovacej politiky USA. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na denník The Washington Post.

Bývalý spolupracovník NSA podľa vlastných slov nechce meniť spoločnosť, chce však, aby ľudia "mali slovo v tom, akým spôsobom sa im vládne," citovala AP.

Externý tím špecialistov poverený Bielym domom na preskúmanie kontroverzných sledovacích operácií NSA prezidentovi Barackovi Obamovi minulý týždeň v rozsiahlej správe odporučil implementovať nové kritériá ohľadom ďalších aktivít agentúry spojených so získavaním informácií o vlastných aj cudzích štátnych príslušníkoch.

Obama v piatok naznačil, že zváži niektoré zmeny v zhromažďovaní telefonických záznamov Američanov zo strany NSA v reakcii na obavy verejnosti o svoje súkromie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies