Žiaci sa do školských lavíc od pondelka nevrátia, v hre je však iný termín

NETKY.SK • 25 November 2020, 16:15 • 2 min
Žiaci sa do školských lavíc od pondelka nevrátia, v hre je však iný termín

BRATISLAVA – Žiaci sa do škôl od pondelka (30. novembra) do lavíc nevrátia.

slovakia

left justify in out

Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Dôvodom je, že ostal príliš krátky čas na to, aby sa na príchod žiakov dokázali školy pripraviť.

 

O termíne návratu sa zatiaľ diskutuje

„Definitívny súhlas, ktorý potrebujeme, nepadol," informoval šéf rezortu. Otázka návratu študentov do škôl je zatiaľ v štádiu diskusií a vymieňaní si názorov.

 

Podľa zistení Hospodárskych novín by však už čoskoro mohla padnúť dohoda medzi predsedom vlády Igorom Matovičom a ministrom Branislavom Gröhlingom.

 

img

 

Žiaci 2. stupňa ZŠstredoškoláci by sa pravdepodobne mohli do školských lavíc vrátiť 7. decembra. Matovič pritom presadzoval návrat do škôl až po vianočných sviatkoch 6. januára. Gröhling takéto predlžovanie dištančného štúdia naopak odmieta, pričom apeluje na odborníkova a vládu, aby pustila deti čo najskôr do škôl.

 

Súvisiaci článok: Kedy sa vrátia deti do školských lavíc? Minister školstva predstavil svoju ideu

 

Žiaci sú doma už sedem týždňov

"V systéme je 800-tisíc detí, ktoré ovplyvňujeme, sú tam učitelia aj riaditelia, ktorí sa musia pripravovať," povedal šéf rezortu školstva. Zároveň dodal, že ku konečnému termínu sa vyjadrí až po rokovaní Ústredného krízového štábu, ktorý zasadá dnes poobede.  

 

Minister tvrdí, že návrat žiakov aj napriek tomu, že pôjde iba o dva týždne je opodstatnený. Minimálne z dôvodu preopakovania si učiva. Tiež by samotní učitelia zistili, kde majú deti resty a na akej úrovni sú.

 

img

 

Žiaci 2. stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra. Rovnako dlho sa z domu učia aj stredoškoláci. Študenti vysokých škôl majú predbežne naplánované on-line vyučovanie do konca zimného semestra.

 

Výnimku dostali len materské školyžiaci prvého stupňa ZŠ. Rovnako sa môžu prezenčne vzdelávať aj žiaci špeciálnych škôldeti zo sociálne slabšieho prostredia, maximálne však v počte päť žiakov a pedagóg.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies