Snímka Piata loď bude mať svetovú premiéru na Berlinale

NETKY.SK • 13 Január 2017, 18:40 • 2 min
Snímka Piata loď bude mať svetovú premiéru na Berlinale

BRATISLAVA - Slovensko-česko-maďarský film Piata loď bude mať svetovú premiéru na 67. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Berlinale, ktorý sa uskutoční od 9. do 19. februára. Snímku režisérky Ivety Grófovej, ktorá sa spolu s Marekom Leščákom postarala aj o scenár, vybrali do súťaže Generation Kplus.

slovakia

left justify in out

V nej bude mať konkurenciu z krajín ako Brazília, Veľká Británia, Austrália, Kanada, Poľsko, USA, Nemecko, Argentína, Mexiko či Čína.

 

"Pred dvoma rokmi sme sa spolu s režisérkou Ivetou Grófovou a kameramankou Denisou Buranovou spoločne vybrali na festival Berlinale, konkrétne aj kvôli tejto sekcii, ktorá je špeciálna a jedinečná tým, že v rámci nej premietajú vysoko kvalitné filmy určené pre mladé publikum. Boli sme akurát uprostred fundraisingu, castingu a príprav na nakrúcanie filmu Piata loď a vtedy sme si zasnívali, že by bolo fajn sem raz prísť s filmom. A ubehli dva roky extrémne náročnej a intenzívnej práce a toto želanie sa naplnilo. Veľmi sa tešíme a ja pevne verím, že to bude pre film dobrý štart do života v zahraničí i doma na Slovensku,“ uviedla producentka filmu Katarína Krnáčová zo spoločnosti Hulapa film.


Snímka je adaptáciou rovnomennej knihy spisovateľky Moniky Kompaníkovej, ktorá za dielo dostala ocenenie Anasoft litera. V hlavných úlohách sa v novinke predstavia detskí herci Vanessa Szamuhelová a Matúš Bačišin, ďalšie postavy stvárnili Katarína Kamencová a Johanna Tesařová. Piata loď sa dostane do slovenských kín 16. marca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies