Snemovňa v USA schválila návrh na boj s požiarmi a suchom

NETKY.SK • 30 Júl 2022, 09:30 • 2 min
Snemovňa v USA schválila návrh na boj s požiarmi a suchom

WASHINGTON – Americká Snemovňa reprezentantov schválila v piatok balík legislatívnych opatrení zameraný na pomoc štátom na západe Spojených štátov zasiahnutých čoraz závažnejšími lesnými požiarmi a suchom.

slovakia

left justify in out

Tie v posledných rokoch spôsobili škody za miliardy dolárov. TASR správu prevzala v sobotu od agentúry AP. Snemovňa návrh zákona schválila pomerom hlasov 218:199. Táto právna norma teraz poputuje na hlasovanie do Senátu, hornej komory amerického Kongresu.

 


Balík opatrení združuje 49 samostatných zákonov. Okrem iného zahŕňa zvýšenie platov a výhody pre federálnych hasičov, podporu projektov zameraných na zmiernenie škôd v oblastiach postihnutých zmenou klímy, ochranu povodia, a pomoc obetiam lesných požiarov ľahšie získať federálnu pomoc.

 


„V celej Amerike sa dôsledky klimatickej zmeny naďalej zhoršujú a v tomto novom normále sa historické suchá a rekordné požiare stali príliš bežnými,“ povedal kongresman Joe Neguse. K schváleniu balíka prišlo v čase, keď hasiči v štáte Kalifornia bojovali s požiarom, ktorý si vynútil evakuáciu tisícov ľudí v blízkosti Yosemitského národného parku. Ďalší požiar sa hasiči snažili dostať pod kontrolu v štáte Texas.

 

 

Možno vás zaujme: V dôsledku neobvyklých lejakov a záplav zahynulo v SAE najmenej sedem ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies