Tisíckam ľudí podala namiesto vakcíny slaný roztok! Vyšetrujú ju pre politicky motivovaný čin!

NETKY.SK • 11 August 2021, 19:21 • 2 min
Tisíckam ľudí podala namiesto vakcíny slaný roztok! Vyšetrujú ju pre politicky motivovaný čin!

V severnej časti Nemecka požadujú ďalšie očkovanie tisíce ľudí. Policajné zložky počas vyšetrovania zistili, že jedna zo zdravotných sestier "očkovala" ľudí slaným roztokom namiesto originálnej vakcíny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zdravotná sestra v Nemecku podávala pacientom fyzilogický, slaný roztok namiesto vakcíny. Takouto "procedúrou" prešli jej rukami tisíce pacientov. Po uverejnení výsledkov vyšetrovanie sa prihlásilo najmenej 8 600 nespokojných obyvateľov, ktorí požadujú ďalšie očkovanie proti COVID-19. 

 

img

 

Policajný vyšetrovateľ Peter Beer sa k celej situácii na tlačovej konferencii vyjadril, že na základe výpovedí svedkov existuje "dôvodné podozrenie z ohrozenia na životoch".

 

Britský portál The Guardian informuje, že aj keď je fyziologický roztok pre telo neškodný, väčšina ľudí, ktorí sa nechali očkovať vo Frieslande počas marca a apríla, patrí k staršej populácii, a teda do skupiny s vyšším rizikom ochorenia na koronavírus.

 

img

 

Meno zdravotnej sestry nebolo ešte doteraz zverejnené. Nie je jasné ani to, prečo sa rozhodla takto konať. Podľa spravodajskej stanice NDR ju odovzdali policajnej jednotke, ktorá vyšetruje politicky motivované zločiny. Súvis to môže mať aj s tým, že v príspevkoch na sociálnych sieťach verejne vyjadrovala svoj skeptický postoj voči očkovaniu. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies