EÚ posiela viac než 1150 záchranárov a 70 psov do Turecka

NETKY.SK • 7 Február 2023, 12:10 • 2 min
EÚ posiela viac než 1150 záchranárov a 70 psov do Turecka

Brusel - EÚ prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany posiela viac než 1150 záchranárov a 70 záchranných psov z 19 európskych krajín na pomoc Turecku, ktoré v noci na pondelok zasiahlo zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

V utorok to oznámil eurokomisár pre krízový manažment Janez Lenarčič. Centrum pre reakcie na núdzové situácie (ERCC) spresnilo, že ide o 17 členských krajín EÚ vrátane Slovenska, Albánsko a Čiernu horu. Do Turecka ako prví prišli záchranári z Rumunska, Bulharska a Maďarska, napísal v pondelok Lenarčič na Twitteri. Eurokomisár sa poďakoval všetkým zúčastnením krajinám. Záchranári v Turecku a Sýrii počas mrazivej noci na utorok prehrabávali trosky tisícov domov a hľadali pod nimi ľudí, ktorí prežili pondelkové ničivé zemetrasenie a následnú sériu dotrasov. Doteraz potvrdený počet mŕtvych v oboch krajinách sa zvýšil v utorok na viac ako 5000, informovali tlačové agentúry. Najsilnejšie otrasy v oblasti pri turecko-sýrskej hranici mali magnitúdu až 7,8. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies