Richard Sulík: „V skutočnosti je koniec.“ Slovensko je krok od menšinovej vlády

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 14:03 • 2 min
Richard Sulík: „V skutočnosti je koniec.“ Slovensko je krok od menšinovej vlády

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita oznámil, že nevidí žiadny dôvod zostať v koalícii a strana ju opúšťa.

slovakia

left justify in out

Richard Sulík oznámil koniec v relácii televízie TA3 - V politike. Šéf liberálov v pondelok alebo v utorok pošle premiérovi a koaličným partnerom list. V ňom bude vysvetlené, prečo Sas opustila koalíciu a aké podmienky bude potrebné splniť pre vznik novej koaličnej zmluvy.

 

 

„Sme pripravení dohodnúť sa na novej koalícii, s novou koaličnou zmluvou. Áno, jedna z podmienok, ale nielen jediná, je, že vo vláde, ktorá bude fungovať podľa novej koaličnej zmluvy, už nebude Igor Matovič. Je to principiálna požiadavka, "uviedol Sulík.

 

img

 

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je podľa Richarda Sulíka, pripravená podporiť vládne zákony aj po prípadnom odchode zo súčasnej vlády. „Jasne, že pri všetkých hlasovaniach, ktoré sú rozumné, ktoré zlepšia život na Slovensku, tak môže premiér Eduard Heger počítať s našimi hlasmi,“ povedal v relácii TA3. 

 

Prečítajte si aj: Tri dni vypredanej Pohody boli oslavou hudby, slobody a života

 

obrazok


Ďalšími požiadavkami SaS budú podľa Richarda Sulíka, napríklad navyšovanie platov učiteľov, valorizácia platov zdravotníkov a zamestnancov štátu o infláciu, či vymenovanie druhého štátneho tajomníka na ministerstve spravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies