Smer-SD a SDKÚ-DS si počas DOD v parlamente vymieňali chrbtovú kosť

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:49 • 2 min
Smer-SD a SDKÚ-DS si počas DOD v parlamente vymieňali chrbtovú kosť

Smer-SD a SDKÚ-DS si počas DOD v parlamente vymieňali chrbtovú kosť

slovakia

left justify in out

img

Strana Smer-SD dostala dnes na pôde parlamentu od mládežníckej organizácie Mladí liberáli model chrbtovej kosti. Mládežníci tvrdia, že predstaviteľom najsilnejšej opozičnej strany tento orgán chýba a chýbal jej aj v čase, keď bola vo vláde. Smer-SD oponuje a je presvedčený, že chrbtovú kosť nemajú viacerí predstavitelia SDKÚ-DS. Preto sa rozhodli im ju vrátiť.
"Ďakujem vám veľmi pekne, ale nepochybujem, že aj vo vašich radoch nájdem veľa ľudí, ktorým by ani táto chrbtica nepomohla. Ale o tom je demokracia," povedal po prevzatí modelu predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Pavol Paška. Jeho stranícky kolega poslanec Ján Richter doplnil, že s chrbticou by mali ísť mládežníci radšej "za tým politikom, ktorý skladal básničky na víťazný február".
"Odrazu zohol tú chrbtovú kosť a dnes zastáva úplne iné názory. Aj o tom je chrbtová kosť. Tak by som vás poprosil, skúste navštíviť aj poslanecký klub SDKÚ-DS, pána predsedu Dzurindu, že ho pozdravujeme a nech vám odrecituje, ako skladal básničky na víťazný február," odkázal zástupcom Mladých liberálov, ktorí chceli odovzdaním modelu pripomenúť Smeru-SD hodnoty novembra '89 a to, že "silné morálne hodnoty by sa nemali ohýbať tak, ako sa mení systém".
Keďže Mladí liberáli túto výzvu nevyužili, model chrbtovej kosti odniesol do poslaneckého klubu SDKÚ-DS poslanec Andrej Kolesík (Smer-SD). "Dovoľte, aby som vás poprosil, aby ste vrátili túto chrbtovú kosť vašim mládežníkom do Novej generácie. My všetci v Smere aj v MSD chrbtovú kosť máme a myslíme si, že ju nemajú mládežníci z Novej generácie, ktorí sú všetci teraz na teplých miestečkách na Úrade vlády a mám pocit, že z Novej generácie sa stáva generácia stará," odkázal poslancom najsilnejšej koaličnej strany Kolesík.
"Je to dôležitý orgán, môže opäť niekomu chýbať," upozornil Kolesíka poslanec SDKÚ-DS Tomáš Galbavý. Dodal, že pokojne túto chrbtovú kosť na klube strana uschová, a keď bude treba, môžu si po ňu poslanci Smeru-SD prísť. "Ubezpečujem vás, že tu na poslaneckom klube bude v úschove a kedykoľvek budete pociťovať, že chrbticu potrebujete, sme pripravení vám ju vrátiť," odkázal Kolesíkovi a Smeru-SD Galbavý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies