Smer kritizuje volebný program Jána Hudackého

NETKY.SK • 23 September 2013, 12:19 • 2 min
Smer kritizuje volebný program Jána Hudackého

PREŠOV – Poslanca NR SR a krajského predsedu strany Smer-SD v Prešovskom kraji Stanislava Kubánka prekvapil volebný program pravicového kandidáta na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja Jána Hudackého (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd), ktorý chce v regióne oživiť hospodárstvo a zamestnanosť podporením malých a stredných podnikateľov, živnostníkov a farmárov a k jeho prioritám patrí aj rozvoj dopravnej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Kubánek na dnešnej tlačovej besede uviedol, že si nevie predstaviť, ako to chce na poste predsedu kraja Hudacký zrealizovať, keď vyšší územný celok v tomto smere nemá žiadne kompetencie. Jeho vyhlásenia považuje za nesplniteľné sľuby.

Krajský šéf Smeru-SD kritizoval Hudackého, že vo väčšine svojich plánov v oblasti hospodárstva sa odvoláva na pomoc zo strany Regionálneho poradenského a informačného centra, kde pôsobil ako riaditeľ. „Zdá sa, že doteraz sa nedokázal odosobniť od tohto pôsobiska,” povedal Kubánek. Podľa jeho slov Hudacký odchodom do Bruselu ako poslanec europarlamentu, neskôr pôsobením v Bratislave v NR SR a v Radičovej vláde stratil spojenie s Prešovským krajom. 

Pravicový kandidát Ján Hudacký pred týždňom odovzdal kandidačné listiny na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja a pri tejto príležitosti na tlačovej besede informoval o troch pilieroch svojho volebného programu. Okrem iného uviedol, že v oblasti dopravy chce prispieť k urýchlenému začatiu výstavby rýchlostnej komunikácie R4, pričom preferuje variant cez Stropkov okolo Domaše. Cestnú infraštruktúru považuje za dôležitú aj pre rozvoj hospodárstva a cestovného ruchu. Hovoril tiež o potrebe komplexnej rekonštrukcie ciest II. a III. triedy. 

Kubánek dnes vyhlásil, že Hudacký v pozícii predsedu samosprávneho kraja by tento proces nijako nemohol ovplyvniť – jedine lobovaním u predstaviteľov vlády a ministerstva. Rád by sa ho však opýtal, čo robil pre realizáciu týchto zámerov ako štátny tajomník ministerstva dopravy po voľbách v roku 2010. Za pôsobenia pravice sa nezačalo ani s realizáciou III. etapy Nábrežnej komunikácie v Prešove, podotkol Kubánek. 

„Neviem, či pán Hudacký nesplniteľné sľuby dáva vedome – lebo to by bol jeden veľký podvod na občanoch,” povedal Kubánek. Hudackému odporúča, aby si preštudoval kompetencie vyšších územných celkov a právomoci predsedu kraja a svoju kandidatúru ešte zvážil. 

Strana Smer-SD deklarovala stranícku podporu v nastávajúcich regionálnych voľbách súčasnému predsedovi PSK Petrovi Chudíkovi, ktorý chce kandidovať už po štvrtýkrát. Hudacký bol jeho najväčším rivalom už v posledných voľbách pred štyrmi rokmi, kedy sa s Chudíkom stretli v druhom kole volieb. Kandidačné listiny na predsedu aj poslancov PSK plánuje strana Smer-SD odovzdať v pondelok 30. septembra. 

O post predsedu Prešovského samosprávneho kraja sa oficiálne uchádzajú aj ďalší dvaja záujemcovia. Ľudová strana Naše Slovensko nominovala Vladimíra Kleina a Slovenská ľudová strana Jozefa Mihalčina. Agentúru SITA o tom informovala zapisovateľka volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja Mária Lukačíková. 

Ján Hudacký zvolal na dnes o 14:00 tlačovú besedu, na ktorej bude reagovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies