Od leta minulého roka v Británii výrazne vzrástol počet zatvorených pubov

NETKY.SK • 7 August 2023, 18:31 • 2 min
Od leta minulého roka v Británii výrazne vzrástol počet zatvorených pubov

LONDÝN - Vo Veľkej Británii od minulého leta výrazne vzrástol počet zatvorených typických krčiem, tzv. pubov. Od júla 2022 do júna 2023 ukončilo prevádzku 729 pubov, kým za predchádzajúcich 12 mesiacov ich bolo len niečo vyše 400, ukázala v pondelok zverejnená analýza účtovnej spoločnosti Price Bailey.

slovakia

left justify in out

Len v druhom štvrťroku 2023 vyhlásilo bankrot 223 krčiem, čo je najviac za posledné desaťročie. Príčinou sú podľa analýzy rastúce náklady na energie a pracovnú silu, vyššie veľkoobchodné ceny, ako aj klesajúce disponibilné príjmy spotrebiteľov, čo mnohé pohostinstvá prinútilo skracovať svoje otváracie hodiny.

 

Veľké reťazce, ako napríklad líder na trhu Wetherspoons, ktorý nedávno zatvoril ďalších 39 krčiem, sú pritom postihnuté rovnako ako menšie prevádzky. Rastie, naopak, počet nezávislých remeselných pivovarov alebo tematických pubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: The Morning Advertiser
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies