Počas karnevalu v Grécku ošetrili vyše 600 ľudí pre nadmernú konzumáciu alkoholu

NETKY.SK • 28 Február 2023, 11:30 • 2 min
Počas karnevalu v Grécku ošetrili vyše 600 ľudí pre nadmernú konzumáciu alkoholu

ATÉNY - Viac než 600 účastníkov karnevalovej zábavy v prístavnom meste Patra na západe Grécka muselo byť v priebehu víkendu lekársky ošetrených v dôsledku nadmernej konzumácie alkoholu, uviedli v utorok tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Oslavy karnevalu trvali v tomto meste s približne 200.000 obyvateľmi tri dni, počas ktorých boli v pohotovosti nemocnice i záchranné služby v dôsledku očakávaného masívneho prílevu účastníkov z celej krajiny. Príslušné úrady potvrdili, že v nemocniciach museli ošetriť viac než 600 ľudí. Dôvodmi boli straty vedomia, zranenia či dýchacie ťažkosti po nadmernej konzumácii alkoholu.

 

V niekoľkých prípadoch sa k požívaniu alkoholu pridružili aj drogy, píše internetové vydanie gréckeho denníka Kathimerini. Ako dodáva, vďaka včasným a efektívnym zásahom pohotovostných služieb museli byť hospitalizovaní za účelom ďalšej liečby len štyri osoby. Polovicu z vyše 600 ošetrených prijali do nemocníc v Patre a jej širšom okolí v priebehu nedele, keď výročné karnevalové oslavy v tomto meste vrcholili, spresňuje denník Kathimerini. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies