Začalo sa rokovanie koalície, sledujte s nami jeho priebeh

NETKY.SK • 20 August 2022, 11:37 • 2 min
Začalo sa rokovanie koalície, sledujte s nami jeho priebeh

BRATISLAVA - Predstavitelia koalície a strany Richarda Sulíka Sloboda a Solidarita dnes opäť rokujú o tom, či budú partneri spolu pokračovať.

slovakia

left justify in out

13.30

 

 „Premiér nám predložil návrh na zmeny fungovania koalície, celkovo ich bolo 5. Sme pripravení o týchto bodoch diskutovať. Sú to racionálbne, rozumné riešenia. Myslím si, že nájdeme tu aj dohodu. Avšak, to všetko až po tom, ako bude splnená naša hlavná požiadavka, a to je odchod Igora Matoviča. Ide o kozmetické úpravy, ktoré by zlepšili fungovanie koalície a koaličnej rady, ktoré by upravovali veci, ktoré v minulosti nefungovali," povedal Richard Sulík po rokovaní. Ako dodal, svoju hlavnú požiadavku si s premiérom a ministrom financií Igorom Matovičom vydiskutobal a išlo o konštruktívnu debatu. „Neveríme, že Igor Matovič zmení svoje správanie, alebo že by svoje správanie zmeniť chcel," dodal. Ďalšie stretnutie koalície má byť budúci piatok, aj keď v ďalších rokovaniach zmysel nevidí. „Všetko speje k tomu, že k 31. augustu podáme demisiu. Naším odchodom vláda nepadá a môžu vládnuť ďalej," ozrejmil. 

 

 

11.41 

 

„Pokiaľ vláda nefunguje alebo nebude fungovať, rýchlo treba urobiť predčasné voľby," uviedol predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský. Nechať v časoch energetickej krízy vládu bez väčšiny v parlamente nepovažuje za zodpovedné.

„Je dosť možné, že budeme musieť prijímať pomerne veľa tvrdých rozhodnutí súvisiacich práve s energetickou krízou, a som zvedavý, akým spôsobom takéto veci budú prechádzať v parlamente," podotkol. Spoliehať sa na podporu SaS v opozícii je podľa Pčolinského utópia.

 

11:40

 

 Za ľudí na rokovaní nebude zastupovať predsedníčka strany Veronika Remišová, jej kolegovia ju ospravedlnili s poukázaním na nevyhnutný oddych po náročnom pracovnom programe v ostatnom období. Zastúpia ju Dušan Velič a Viera Leščáková. 

 

„Nemôžeme strácať čas osobnými animozitami, ak máme riešiť energetickú bezpečnosť krajiny v nastávajúcom období," prízvukoval štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič. „Verím, že to chápu aj naši partneri v koalícii," dodal.

Leščáková zdôraznila, že práve s ohľadom na výzvu pri zabezpečení energetických dodávok by minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nemal opúšťať svoj post a mal by niesť počas vykurovacej sezóny zodpovednosť za rezort.

 

11:37

 

Rokovanie v hoteli Bôrik sa začalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies