Slovinsko plánuje zvýšiť počet policajných záložníkov na hraniciach

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:15 • 2 min
Slovinsko plánuje zvýšiť počet policajných záložníkov na hraniciach

ĽUBĽANA - Slovinsko plánuje v súvislosti s obrovským náporom migrantov zavedenie nových legislatívnych opatrení, ktorými by sa zvýšil počet policajných záložníkov na hraniciach, a do služby chce zároveň povolať aj policajných dôstojníkov vo výslužbe.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia slovinských predstaviteľov.

 

Štátny tajomník slovinského ministerstva vnútra Boštjan Šefic dnes uviedol, že jeho ministerstvo vláde navrhne, aby počet policajných záložníkov v súvislosti s mimoriadnou situáciou na hraniciach zvýšila zo súčasných 250 na 800.

 

V rámci navrhovaného opatrenia by do služby mali byť prijatí aj bývalí príslušníci polície, aktuálne vo výslužbe, ktorí budú následne súčasťou doplnkových jednotiek, dodal Šefic.

 

Do Slovinska od soboty rána, respektíve po uzatvorení maďarsko-chorvátskej hranice, prišlo už vyše 20.000 migrantov, pričom najmenej 6000 z nich strávilo poslednú noc v tamojších utečeneckých centrách, doplnil Reuters. Najmenší štát na balkánskej migračnej trase je pritom podľa svojej vlády schopný zvládnuť za deň maximálne 2500 utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies