Slovinská vláda prežila hlasovanie o dôvere

NETKY.SK • 15 November 2013, 07:31 • 2 min
Slovinská vláda prežila hlasovanie o dôvere

ĽUBĽANA - Slovinský parlament v piatok ráno vyjadril dôveru vláde premiérky Alenky Bratušekovej, ktorá spojila hlasovanie o budúcoročnom rozpočte s dôverou kabinetu.

slovakia

left justify in out

Vládu po 19-hodinovej rozprave podporilo 50 z 81 prítomných poslancov, 31 bolo proti. Nástupkyňa Janeza Janšu na premiérskom poste takýto postup avizovala ešte v auguste, keď označila rozpočet za "najdôležitejší dokument každej vlády". Nový rozpočet je zameraný na úsporné opatrenia a dane v záujme odvrátenia hrozby zahraničnej finančnej pomoci.

Slovinsko sa podobne ako ďalšie členské krajiny eurozóny nachádza v ekonomickej kríze a bojuje s vysokou zadlženosť. Vláda expremiéra Janeza Janšu preto od svojho nástupu presadzovala úsporné opatrenia, čo postihlo najmä zamestnancov štátneho sektora v podobe osempercentného zníženia platov. Škrty sa dotkli aj sociálnych výhod a dôchodkov. Kritizovanú Janšovu vládu nakoniec položila korupčná kauza samotného premiéra a jeho nástupcom sa stala Bratušeková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies