Slovinci po suverénnom víťazstve stále v hre o baráž

NETKY.SK • 5 September 2017, 13:13 • 2 min
Slovinci po suverénnom víťazstve stále v hre o baráž

Ľubľana - Slovinskí futbalisti si po piatkovej prehre so Slovákmi v Trnave (0:1) v kvalifikácii MS 2018 napravili chuť v pondelok doma s Litvou. Pobaltského súpera po kvalitnom výkone zdolali 4:0 a sú stále v hre o barážovú miestenku v F-skupine.

slovakia

left justify in out

Tréner Srečko Katanec svojich hráčov pochválil. "Smiať sa síce nesmejeme, jediné dôležité ale je, že sme vyhrali a chlapci hrali dobre. Pocity sú pozitívne, hráči si zaslúžia gratuláciu, hrali vyvážene a kolektívne celý zápas. Noví hráči v základnej zostave zapadli výborne a výsledok hovorí za všetko," analyzoval na pozápasovej tlačovej konferencii 54-ročný kouč domácich.

 

"V každom zo zápasov sme mali silné aj slabšie veci. Teraz sme to naozaj namixovali dobre a vysoko zvíťazili. Litvu sme mali prečítanú, nedávalo zmysel, aby Iličič a Birsa boli na ihrisku od začiatku spolu. Valter prišiel neskôr a bol dôležitou posilou. Hrali sme s rozvahou, hráči ukázali profesionalitu. Niektorí síce pred zápasom ešte hovorili o tragédii na Slovensku, ale hodili sme to za hlavu," doplnil Katanec.

 

Slovinsko je v tabuľke tretie so 14 bodmi o skóre pred štvrtým Škótskom. Na lídra z Anglicka stráca 6 bodov, na druhých Slovákov jediný. Najbližšie sa predstaví 5. októbra vo Wembley, o tri dni doma hostí Škótsko. "Vo Wembley sa pokúsime hrať bez kŕča a bez stresu. A uvidíme, ako sa to skončí. Určite ale pôjdeme do záverečných dvoch zápasov po šesť bodov," citoval Katanca denník Delo.

 

"Bolo dôležité, že napriek všetkému sme zostali zomknutí. Ukázali sme, že sa nevzdávame, a že si pomáhame," citoval oficiálny web národného zväzu Valtera Birsu, ktorý po príchode na ihrisko v 63. minúte za stavu 2:0 participoval na ďalších dvoch góloch. Na prvý prihral Benjaminovi Verbičovi, druhým sám uzavrel skóre.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies