Slovenský tím len v triu, Zuzulová cíti dôveru najmä mimo vlasti

NETKY.SK • 21 Október 2010, 12:05 • 2 min
Slovenský tím len v triu, Zuzulová cíti dôveru najmä mimo vlasti

Slovenský tím len v triu, Zuzulová cíti dôveru najmä mimo vlasti

slovakia

left justify in out

img

Veronika Zuzulová vstupuje do sezóny opäť so zmenami v tíme. Po tom, čo najväčšie úspechy slávila v dlhodobo stabilizovaných podmienkach, v uplynulých dvoch sezónach sa všetko menilo za pochodu a mesiace trénovala i súťažila v provizóriu. Práve na začiatku vlaňajšej zimy musel jej otec okrem trénerstva robiť aj servismana, neskôr v sezóne sa našli dočasné riešenia. Teraz má slovenská zjazdárka už stabilného servismana, ale sezónu začína bez fyzioterapeutky i trénerského asistenta.
      Otec ako tréner a francúzsky kamarát ako servisman, to sú jediné mená ešte užšom minitíme Veroniky Zuzulovej. Romain Velez by mal spolupracovať dlhodobo a venovať sa len tejto robote. "Povedali sme si, že začíname akoby nový 4-ročný cyklus. Nekladieme si žiadne konkrétne ciele. Vieme, na čom som a že musím ísť vyššie. Treba však na to trpezlivosť. Posledné dve sezóny som mala také aké som mala a určite to nezmením švihom prútika. Musím sa tam dostať krok za krokom. Minulý rok som zišla dole iba tri súťaže a napriek tomu som ešte stále v prvej tridsiatke. Určite to nie je na zahodenie. Ľudia sa na to pozerajú všelijako, ale ja tvrdím, že väčšina športovcov má problém si udržať špičkovú formu dlhé roky, tobôž, keď prídu zranenia. V lyžovaní je najhoršie na tom to, že pretekár po sérii nezdarov veľmi rýchlo klesne v rebríčku, ale v jeho úplne najvyššej sfére body ťažko získava späť. Vrátiť sa naspäť je v našom odvetví mimoriadne ťažké," vyznala sa pre TASR Zuzulová.
      Stále má však dôveru lyžiarskej firmy a Timotej Zuzula tvrdí: "Salomon spolu s poisťovňou Uniqua, Škodou a Duklou Banskou Bystrica sú naše štyri piliere." Samotná Veronika v tejto súvislosti zdôrazňuje: "V zahraničí na každom kroku pociťujeme podporu a povzbudzovanie. A to aj v oblasti sponzoringu. Na Slovensku je to žiaľ ináč, tu sa zväčša podporujú športovci, len keď sú na výslní, v momente, keď sa im prestane trošku dariť, tak od nich utekajú. Úplne ináč to je napríklad v Česku, samozrejme nehovoriac o Rakúsku. Ani po tejto sezóne mi nikto nenaznačil, že mi nedá lyže. Majú tam svojich expertov, ktorí vidia, čo vo mne je a veria mi naďalej. Čo sa týka vzťahov, mám v zahraničí tiež len dobré skúsenosti, najmä teraz vo Francúzsku. To je atmosféra ktorú športovec potrebuje a aj preto mám pocit, že do sezóny vstupujem v pozitívnom rozpoložení."
      Problémy administratívneho a marketingového charakteru Zuzulovú nezaťažujú. Od chronických peripetií sa ju snažia odbremeniť otec a manažér Róbert Magát: "Napríklad aj vzťah so Slovenskou lyžiarskou asociáciou vôbec neriešim. Nechávame to na nášho manažéra, pôjdeme si vlastnou cestou. Budú peniaze budú, nebudú peniaze nebudú. Nestresujeme sa, nejako už bude, tak ako vždy nejako bolo."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies